U zavisnosti od toga da li je koža masna, suva, mešovita, dehidrirana, osetljiva, kuperozna (sa proširenim kapilarima), mlada ili stara, razvijen je čitav niz tretmana, koji osposobljavaju kožu od spoljašnjih uticaja, stresova i starenja.
 
Tretman se prilagođava individualnim i trenutnim potrebama kože. Kožu tretiramo aktivnim supstancama koje sadrže pojedini preparati ili završne maske, 
na primer: regenerativna pakovanja na bazi algi, bilja, minerala..., ali takođe i tehnološki obrađenih praparata, koji su programirani tako da dopiru do dubokih slojeva kože.
 
Koristimo preparate iz  Dr.Temt laboratorije. Svi prizvodi su sveži jer se koristi čista voda austrisjkih Alpa, prirodni sastojci sakupljeni širom Austrije i najkvalitetnije sirovine koje se mogu pronaći na celoj zemaljskoj kugli.
 
Dr.Temt proizvodi se pripremaju isključivo ručno u malim serijama, korišćenjem starinskog proizvodnog procesa i strogo primjenjenih austrijskih standarda za kvalitet.
 
Tretmani imaju nekoliko faza: čišćenje površinske nečistoće, blagi piling, masaža, unos aktivnih preparata za hidrataciju, regeneraciju, zatezanje, prema potrebama i zahtevima kože. Završna maska uvek upotpunjuje ta delovanja i to je intezivno hranjenje kože.
 
TRETMAN ZA REGENERACIJU
Osvežavajući tretman namenjen je svima koji brzo žive. Za kratko vreme vraća koži neophodnu vitalnost i sjaj.
 
UMIRUJUCI TRETMAN
Namenjen je iritiranim kožama pod stresom i velikom preosetljivošću. Pogodan je i za najosetljivije tipove kože.
 
TRETMAN ZA DUBINSKO ČISĆENJE LICA
Pogodan je za  sve tipove kože koje je nephodno osvežiti, očistiti i prosvetliti. Blistav i ujednačen ten.
 
INTEZIVAN TRETMAN HIDRATACIJE
Tretman je pogodan kod svih vidljivo žednih koža. Vraća joj prirodan sjaj, ujednačen i blistav ten, otklanjajući neprijatan osećaj dehidratacije.
 
TRETMAN ZA TRENUTNI SJAJ KOŽE
Idealan je za sve tipove kože koji su beživotni, umorni i sivi. Uklanja izumrle ćelije, detoksifikuje kožu, vraća joj blistavost i energiju.
 
INTEZIVNI TRETMAN PROTIV BORA
Umanjuje pojavu finih linija i postojecih bora, zateže i daje mladalački izgled.
 
TRETMAN VOĆNIM KISELINAMA
MIOLIFTING LICA, VRATA I DEKOLTEA
Prirodan, NEHIRURSKI tretman u ratu protiv bora 
 
Lice je najosjetljivije i najizloženije i treba ga tretirati sa velikom pažnjom. Ukoliko vodite “rat” sa borama, u salonu "Tenero"  nizom tretmana mioliftinga one ce biti pliće, a sitnije će nestati.
 
Nijedna žena na svom licu ne voli da vidi bore, one je neumoljivo podsećaju na prolaznost vremena.
 
Redovnom upotrebom miolift tretmana siguran je put ka uspehu koji sakriva godine. 
To su tretmani podmlađivanja lica kako za žene tako i za savremene  muškarce. 
To je postupak stimulacije i kontrakcije mišića. Za ovu proceduru koristi se jednosmerna neofaradska struja različite frekvence. 
 
Miolifting povećava cirkulaciju krvi u koži i mišićima. Istovremeno podstiče mlitave mišiće na jaču kontrakciju dok zgrčene opušta. Može se istovremeno stimulisati vise mišića.
 
Ovo je aparat koji menja programe i putem neofarskih struja se unose razni serumi ispod koze, vitaminski serum, lifting itd. Radi se 2 puta nedeljno, serije su od 6 ili 12 trtmana u zavisnosti od kože lica.
 
Ceo lifting  traje od 20-50 min.
 
Koristi se kao prevencija za osobe od 25-35 godina starosti. Sa tretmanom treba poceti što ranije kako bi se koža očuvala i sprečilo pojavljivanje bora. Zatim, za usporavanje starenja kod osoba od 35-45 godiina starosti jer je proces u toku.
Tretmani podmladjivanja zrele koze nakon 60. godine... Zrela koža gubi osobine vitalnoisti, svežine, zdravlja i lepog izgleda. Koža se opušta (smanjuje se produkcija kolagena i elastina).
 
Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana kao osvježenje lica. Sa svakim tretmanom više, postižu se sve bolji i vidljiviji rezultati: Potpuni nestanak malih i sitnih bora, podizanje obrva, nestanak podocnjaka i otecenih I teskih gornjih kapaka, zatezanje čela, nestajanje bora oko očiju, oblikovanje obraza, punije i ispupčenije usne, nestajanje bora oko usana (nazolabijalna bora), zatezanje podvratka i vrata. Zaustavljanje daljeg starenja.
 
Logično je da se mišić treba redovno održavati u što boljoj kondiciji. Ovo je faza kada koža sporije reaguje na tretmane i zahteva još kompleksniji program. 
 
Nakon upotrebe miolifting tretmana (elektro stimulacija mišića lica), možete izgledati i do deset godina mlađe. To je zapravo jedina metoda kojom možemo jačati mišiće na licu (jer ne postoji adekvatna gimnastika), a čime postižemo i ispravljanje bora!
MASAŽA LICA
 
Da bi usporili starenje, u borbi protiv bora, nezaobilazni tretman je miolifting lica i naravno, njegova pratilja, ručna masaža lica.
 
Ona ne može da izbriše bore, ali osim toga što izuzetno prija, opušta, relaksira, čini nas srećnijim, zadovoljnijim i može se reći da spada u jedan od anti-stresnih tretmana, imajući u vidu da je  na taj način naša koža duže zdrava, elastična i mlada.
 
Miolifting kombinacija  ručne masaže i masaže pomoću aparata je idealna za podizanje tonusa naše kože i “peglanje bora”.
 
Kultura življenja, bez obzira na starosno doba, je briga o svom zdravstvenom, psihičkom i fizičkom stanju našeg celokupnog tela, pa samim tim i lica. Zelimo da produzimo svoje psihičke, mentalne i fizičke  sposobnosti , da izgledamo i budemo zadovoljni sobom.
 
Kako se sitne bore svakom godinom starenja sve više pojavljuju, ručnom masažom se pospešuje razmena materija, ubrzava se cirkulacija, limfnom drenažom smanjuju se otoci kapaka i podočnjaka.
 
Drenaža je maserski postupak koji ubrzava cirkulaciju limfe i krvi prema srcu, čijije zastojštetan po organizam. A estetska limfna drenaža se obavlja po tačno utvrđenom redosledu: 
vrat, podbradni predeo, vilica, usta, podnosni predeo, nos, unutrašnji ugao očiju, lice, čeoni, slepoočni i podočni predeo.
 
salonu "Tenero", bore lica ublažvamo specifičnom masažnom tehnikom, sa primenom refeksološke masaže i akumpresure.
 
Akumpresura je  deo tradicionalne kineske medicine korišćenjem palčeva i pritiskanjem  vrhovima prstiju na tačke  meridijana. Osnovni zadatak takve masaže je da učvrsti i oživi opušteni mišić, a samim tim i bore postaju pliće, a koža zadržava mladalački izgled.
 
Samo u slucaju ispucalih kapilara na licu, masaža se ne koristi, jer bi pogorsala postojeće stanje.
 
Masaza lica je u stvari vezbanje mišića vašeg lica i redovnim tretmanima se vaša koža snabdeva potrebnim kiseonikom i hranjivim supsancama, stvarajući zdravu epidermu.
 
Prvi korak dobre masaže je čišcenje masirajuće površine specijalnim pilingom. Izvodi se dugim potezima, vrhovima prstiju, određenog pritiska i inteziteta. Pocinje se od vrata, prema bradi, obrazima, nosu i na kraju čelo. Masiramo na “gore” da bi na taj nacin pobedili gravitaciju kože. Nežno klizimo jagodicama prstiju ponavljajući određene pokrete više puta, u zavisnosti od regiona na licu. Čelo se masira horizontalnim dodirima da bi izbrisale bore na licu.
 
Redovnom masažom , možemo se nadati lepoj koži i produženom mladalačkom licu. Masiranjem, opuštenost širimo u sve delove tela, potiskujemo teskobu I relaksiramo celo telo. Stimulišući krvotok, poboljšava se rast kose, ten je ružičast i atraktivniji, a vi se osećate prijatno i mlađe.
 
Da bi tonus kože održali podignut, bore ispeglane, nakon završenog tretmana masaže, unosimo hranjive ampule sa nekim od aparata u dublje slojeve kože, a tretman zavrsavamo odgovarajućim preparatom u zavisnosti od vrste i starosnog doba kože.
 
Ovako negovana osoba uživa u radostima zivota i njen um, misao, duh i telo su u potpunoj harmoniji.
KOREKCIJA I FARBANMJE OBRVA I TREPAVICA
 
Besprekoran izgled, san je mnogih, ali su retki kojima je priroda podarila da bez puno truda takvi budu. Zavodljiv pogled nije dovoljan.
 
Upečatljiv deo na nasem licu su obrve.
 
Pravilno oblikovane obrve su moćno oružje ženske lepote. One nenametljivo ističu oči, ali  njima se prikrivaju i nedostaci niskog čela, izraženog nosa. Ako su pravilno oblikovane, oči deluju krupnije, pogled postaje tajanstveniji, nos neupadljiviji, a čelo šire.
 
Obrve utiču na estetski izgled lica svojom bojom, oblikom, dužinom i debljinom. Prema obliku treba da prate prirodnu liniju, po boji, da su u skladu sa bojom kose. Farbaju se sa specijalnim farbama za obrve. Ako ste tamnoputi i imate tamnu boju kose, i boja obrva treba da je prati. Svetle boje kose, prate obrve boje lešnika, a crvenokose, zlatne nijanse smeđe.
 
Davno je proslo vreme tankih obrva. Poslednjih godina je trend što prirodniji izgled. Treba da  su umerene, ni previše tanke, ni preširoke. Normalna obrva treba da počinje u visini unutrašnjeg ugla oka. Njena najvisa tačka treba da bude u visini spoljasnjeg dela rožnjace, a kraj obrve ne bi trebalo da bude niži od njenog početka. Za pravilan pocetak obrve, prislonite štapić uz nos i unutrašnji ugao oka... i krenite.
 
Ako niste dovoljno strpljivi, mi smo tu za Vas!
 
Postoje različiti načini korekcije: od pincete, voska, pa čak i trajno otklanjaje dlačica. Treba definisati oblik i otkloniti sve što je izaslo iz zamisljene linije. Treba ih čupati uvek u smeru rasta.
 
Treba znati da i u oblikovanju obrva postoje trendovi, tako su i ove sezone aktuelne prirodne obrve sa lepim lukom, ne tanke i zapuštene.
 
Potrebni muško-ženski frizeri. Izdajem radno mesto za nadogradnju noktiju...