ELEKTROSKULPTURA TELA
André Lapasset
 
Elektroskulptura tela je medicinska metoda za potpunu eliminaciju celulita. Njen tvorac je francuz, André Lapasset.
 
Elektoskulptura ima dugu istoriju.U pocetku se koristila za fizikalnu terapiju a razvojem je postao tretman za kozne brazgotine, oziljke i strije.. Koza je postajala cvrsca a celulit se smanjivao do svog nestajanja.Dobili smo trajan rezultat.Rezultat koji bas i nema veze sa gubitkom samih kilograma.
Znamo da gubljenjem telesne mase se ne oslobadjamo i celulita.Los odnos prema sebi,svom zdravlju,nacinom ishrane i raznim dijetama sa i bez fizicke aktivnosti su vrlo cesto davali rezultat u kilogramima ali ne i u celulitu.On je i dalje tu.Nakon drasticnih dijetai nakon gubitka kilograma shvatimo da tezina ne znaci nista i lako je modelirati siluetu bez promene tezine ucvrscujuci kozu.Silueta je bitna a koza zategnuta..Jer,morate priznati da izgubljeni kilogrami i „slauf“oko stomaka nije nas cilj i ni malo ne izgleda estetski.
Rezime...
Dijetom se celulit ne gubi,koza se ne zateze upornim vezbanjem.

Tvorac elektroskulpture je francuski fizio-terapeut Andre Lapasset koji je svojih 20 god rada,medicinsku  praksu, posvetio tretmanu oporavka koze nakon sportskih povreda.Kod preloma kostiju,dolazi do brzeg zarastanja,tretman koznih brazgotina razvio se do generalnog ocvrscivanja koze a sa tim i smanjenje oziljaka i strija.Pri procesu zatezanja omogucilo se istinsko vajanje tela... Elektroskulptura je magnetna terapija slabog inteziteta pri cemu se ubrzava mikro cirkulacija,podstice bolji protok limfe(limfna drenaza), dolazi do razmene materija,sinteze kolagena i elastina.Iz zdravog do obolelog.Tako da i kod natecenih  nogu( teskih nogu ), rezultat je vidljiv vec nakon nekoliko tretmana,manifestuje se ucestalim mokrenjem pri cemu se izbacuju toksini a sa njima i celulit.Celo telo se preoblikuje,kvalitet koze se menja,oziljci smanjuju do nestajanja(u zavisnosti dubine oziljaka i samog broja tretmana) i nastaje ISTINSKO VAJANJE TELA!

Da,vajanje tela....

U zavisnosti od gradje tela primenjuje se odredjen nacin samog tretmana.30-tak razlicitih tretmana kako bi dosli do odgovarajuceg i najboljeg rezultata. Tretira se celo telo.Od pazuha do clanka ili pak od struka do kolena.Mogu da budu tretmani  sa kombinacijom nadlaktica,zatezanje koze lica,vrata i dekoltea.Pripremljeno telo bez emulzija omotavamo sa elasticnim zavojima potopljenih u toploj vodi. Preko njih se umotavaju elektro provodljive trake.Tretman traje 30 minuta pri cemu mozete odmarati,spavati ili citati....skroz se opustiti.Ovde NE  dolazi do kontrakcija misica,nema peckanja,zagrevanja,bola,mehanickog delovanja i vestackih supstanci.Ne smeta prosirenim venama.Tretman se preporucuje i preventivno..Sto pre nakon porodjaja,jer zatezanjem koze podizu se grudi pa i zadnjca.

Tretman je namenjen svim zenama koje imaju dobar odnos prema sebi,svom zdravlju i telu,bez obzira na starosno doba.Uciniti nesto za sebe a pri tome i odmarati.
AROMA-FITO TERAPIJA
Cimet Aha krema forte 
 
Metoda kojom se smanjuje celulit i do nelkoloko santimetara u obimu. Rezultat zavisi od broja tretmana. 
 
Sam tretman  je opuštajuć i prijatan.
 
Preparat se blagom masažom utrljava u kožu i pakuje folijom vodeći pri tome računa da ne dođe do prekida limfe.
Ubrzava mikro cirkulaciju, aktivira limfu i podstiče izbacivanje vode i toksina iz potkožnog tkiva. A isto tako zbog oslobađanja toplote podstiče sagorevanje masnoće i obnavljanje kože.
 
Intenzivnog je mirisa cimeta i dugo se zadržava u koži. 
 
Sastojci:
- ekstrakti morskih algi, bršljana i limuna 
- eterična ulja cimeta i crnog bibera  
- kompleks alfa-hidroksi kiselina
ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIĆA
Pasivna gimnastika
 
Reč je o tretmanima specijalnim niskofrekventnim biološkim strujama odnosno električnim impulsima koji se kroz kožu šalju u mišić. Cilj je da se proizvedu kontrakcije mišića kao prilikom fizičkog vežbanja.
 
Elektrode se postave na željeni mišić ili na grupu mišića i izazivaju kontrakcije koje moraju biti snažne, ali neće biti bolne. Na taj način deluje se na sagorevanje masnih ćelija i razgradnju celulita, pa je ovaj metod naročito delotvoran kod uklanjanja viška koji imate na pojedinim delovima tela, bilo da je to stomak, zadnjica, butine, bokovi...
 
Takođe se utiče na jačanje i oblikovanje mišića što je posebno pogodno za osobe koje dosta vremena provode u sedećem položaju.
 
Elektrostimulacija ubrzava metabolizam i pospešuje protok telesnih tečnosti što zatim poboljšava razmenu materija u organizmu.
 
S obzirom da se ovim tretmanima jača mišićna struktura oni se dugo koristi u radu fizioterapeuta sa sportistima radi izgradnje mišića, uvećanja kondicije, ali i pri rehabilitaciji. Mišići se ovako zagrevaju, povećava im se izdržljivost, kapilarizacija, tonus...
 
ELEKTROSTIMULACIJA TELA
 
Koji su pozitivni efekti?
 
-povećava se potrošnja masnoća iz masnih naslaga
-smanjuje se obim na kritičnim delovima tela, i stimuliše snabdevanje krvlju
-redukuje se celulit
-oblikuje se mišićna struktura i učvršćuje tkivo
-poboljšava se tonus, smanjuje opuštenost kože i poboljšavaju njena čvrstina i elastičnost
-stimulativno deluje na celo telo, podstiče se i ubrzava detoksikacija (izlučivanje toksina iz organizma)
-povecava se protok telesnih tecnosti I poboljsava razmena materija
 
PODIZE SE TONUS A FIGURI VRACA VITKOST
 
Bitan  efekat je poboljšano stanje kondicije,i doprinosi brže i sigurne rezultate.
  
Kako deluje?

 
Preko elektroda koje su postavljene na telo indukuju se strujni impulsi (nisko frekventna struja) i stimuliše mišićna reakcija, kontrakcija odnosno vibracija.
 
Koriste se različite frekvencije talasa čime se  izazivaju  kontrakcije, naravno do granice prijatnosti i  već prema različitim namenama i željenim rezultatima: za eliminacijom celulita, masnoća.
I tada dolazi do mrsavljenja.
 
Povećava se mišićna masa (fino oblikovanje) mišića, relaksaciju, eliminaciju toksina, limfnu drenažu i masažu. Međutim elektrostimulacija nije samo prosto poticanje mišića na rad. Tkivo se obnavlja a koza revitalizuje, zateze i podmladjuje!
Potrebni muško-ženski frizeri. Izdajem radno mesto za nadogradnju noktiju...